Guldprisen kunne ramme 800 kr. per gram indenfor to år, siger analytikeren

Guldprisen kunne ramme 800 kr. per gram indenfor to år, siger analytikeren

Her er 3 grunde hvorfor:

1) Guldmarkedet er “meget stærkt og kunne ramme $ 3.500/oz i løbet af to år,” ifølge Barry Dawes fra Martin Place Securities.

2) Garth Bregman fra BNP Paribas Wealth Management sagde, at han ikke ser “nogen katalysator” for guld hvorfor den skulle stoppe dens stigning på kort sigt, skønt der kan være en vis konsolidering omkring $ 2.000/oz

3) Langsigtede lave renter og et stramt guldmarked er faktorer, der kan hjælpe den fortsatte rally på guldet.

Guldmarkedet er “meget stærkt” og kunne ramme $ 3.500/oz på to år, fortalte en analytiker til pressen denne uge.

Priserne er steget kraftigt og nåede rekordhøjde mandag, midt i bekymringer over coronavirus-pandemien og spændinger mellem USA og Kina.

”Det, der virkelig er betydningsfuldt, er, hvor hurtigt det gik over de $ 1.923 der var den tidligere rekord. Den anden ting, der er … meget, meget vigtig er det faktum, at det gik over de $ 1.800 og det med lignende lethed, ”sagde Barry Dawes, Ordførende formand for Martin Place Securities. ”Det siger mig grundlæggende, at dette er et meget, meget stærkt marked.”

Spotguld prisen lå på ca. 0,55% lavere svarende til ca. $ 1.931,24 pr. Ounce tirsdag eftermiddag i Asien.

“Jeg ser en pris på $ 3.500 inden for to år,” sagde Dawes til CNBC programmet “Street Signs Asia.” Han sagde, at en vis konsolidering er “sandsynlig”, men den underliggende styrke ved dette rally er “meget betydelig.”

Garth Bregman fra BNP Paribas Wealth Management forudsiger, at priserne kunne konsolidere omkring $ 2.000, før de igen stiger.

”Vi ser ikke nogen katalysator på kort sigt for hvorfor at guld skulle stoppe sin stigning. Faktisk er de faktorer, der har drevet guld til disse nye højder, stadig meget tydelige, ”sagde Bregman, der er chef for Asien og Stillehavs regionen for investeringsselskabet.

Juerg Kiener, administrerende direktør for Swiss Asia Capital, er også bullish på ædle metaller.

“Hvis du ser på det tekniske billede, kan du faktisk tage det split fra bunden og op til toppen, det giver dig ca. $ 2.834, og det vil være et rimelig mål, og en stor sandsynlighed et mål der kan rammes ret hurtigt,” sagde han.

”Jeg tror, mine mål på længere sigt er betydeligt højere,” var hans kommentar til et andet journalist.

Historisk set påpegede han, at guldpriserne er flyttet syv eller otte gange højere fra bunden.

”Hvis din bundstruktur var $ 1.050, gange syv, vil det give dig omkring $ 8.000,” sagde han.

Kiener pointerede videre , at guld tilbyder “markant højere” afkast i de næste 12 måneder sammenlignet med det lave afkast på fx U.S. Treasurys.

”Grundlæggende har du ikke mere afkastkurve. Rentekurven er fladet ud til det ekstreme ”sagde han og bemærkede, at realrenten ligefrem har bevæget sig ind i negativt rente i mange lande. Udbyttet på den 10-årige statsobligationsniveau ligger i øjeblikket på omkring 0,61%.

“Guld begynder som et resultat af dette at se meget, meget attraktivt ud, og det tiltrækker ikke kun folk, der ser efter en risiko afdækning, men også folk, der ser efter et afkast afkast.”

David Gaud, Asias CIO i Pictet Wealth Management, var enig i, at guld stadig er værd at besidde.

“Den basale årsag er de lave renter, og renten ser klart ud til at forblive lav ikke kun på kortere sigt, men også på mellemlang til lang sigt,” sagde han.

”Hele grundlaget for at holde på guld fortsætter … med at være fornuftigt,” sagde han.

Dawes fra Martin Place Securities sagde, at en masse guld er blevet opkøbt af Asien og Mellemøsten, og det har forladt Vesten “underskud af guld”

”Vesten er nødt til at genopbygge sin position, og den eneste måde, de vil gøre det på, er i virkeligheden ved at skubbe prisen endnu højere,” sagde han.

Han tilføjede, at der er mange problemer, der driver prisen op på det ædelmetal, inklusive valuta udsving og coronavirus-stimuluspakker. ”Når det kommet til stykket bliver det bare et meget stramt marked, og især eftersom at centralbankerne har købt mere guld op de sidste par år.”

webadmin

Lukket for kommentarer.